Trávící enzymy
Pokud přijímáte velké množství potravy za účelem nabírání hmotnosti je vhodné doplňovat také trávící enzymy, které tuto potravu pomohou strávit. Jaký smysl má investovat peníze do stravy, když tělo ji nedokáže strávit?
Trávící enzymy jsou látky bílkovinné povahy, které umožňují trávení potravy na jednodušší stavební celky.
Zdravý organismus produkuje dostatečně množství trávících enzymů. Trávící enzymy je ale vhodné doplňovat pomocí vhodné suplementace především v tzv. objemové přípravě, kdy se zvyšuje množství přijaté potravy, kterou může být problém trávit.
Základní rozdělení:
Ptoteázy – štěpí bílkoviny
Lipázy – štěpí tuky
Amylázy – štěpí polysacharidy
Vhodné použití:
Objemová příprava za účelem nabírání hmotnosti.
Užívání:
Trávící enzymy se užívají cca 30 minut před větším jídlem.
Je nutné také podotknout, že výrobci doplňků stravy toto již mají na mysli a například do některých kvalitnějších proteinových přípravků trávící enzymy přidávají.