Rostlinné proteiny sojové
Sojové bílkoviny jsou získávány ze sojových bobů a vyrábějí se z nich 3 druhy bílkovinných produktů - sojová mouka (50% bílkovin), koncentrát (70% bílkovin) a sojový proteinový izolát (90% bílkovin). Sójové proteiny jsou cenově dostupnou alternativou k živočišným bílkovinám a poskytují významné množství esenciálních aminokyselin.
Nejprodávanější
OstroVit Vegan Muscle s příchutí čokolády je zdrojem rostlinných bílkovin, a navíc obsahuje účinné látky jako...
Sojový protein jako univerzální zdroj bílkovin
Tyto rostlinné proteiny se hodně podobají nativním bílkovinám a jsou ideální volbou pro vegetariány. Sojové proteiny mají široké spektrum aminokyselin a jsou vhodné po náročných aktivitách, nebo kdykoliv během dne.
Pro koho jsou sojové proteiny vhodné?
Každý kdo hledá prostředek pro doplnění velkého množství bílkovin do stravy, může využívat sojový protein jako zdroj. Je vhodný i pro vegany a vegetariány, stejně tak pro jedince, kteří špatně snáší syrovátkovou bílkovinu. Vzhledem k vysokému obsahu bílkovin a nízkému obsahu tuků a sacharidů jsou sojové proteiny i správnou volbou pro dietní režim.
Jak sojové proteiny dávkovat?
Běžná dávka se pohybuje kolem 30g sojového proteinu, což poskytne dostatečnou dávku bílkovin. Je možné jej použít i pro obohacení jiných proteinových nápojů, cereálních snídaní, müsli, jogurtů, pečiva...